Lifestyle
Ce spun vedetele despre alegerea de a fi vegan sau vegetarian

Hollywood-ul este plin de vedete care militeaza pentru un stil de viata vegetarian. Unii dintre ei sunt din copilarie vegani sau vegetarieni, altii au devenit pe parcurs si au sustinut activ aceasta optiune de-a lungul timpului si altii au optat pentru aceasta schimbare in ultimii ani, cel mai probabil si datorita amplitudinii pe care a inregistrat-o acesta tendintia.

Fiecare face fata in mod diferit alegerii sale, dar cei mai multi recunosc beneficiile si rezista cu brio in fata minusurilor unei alimentatii vegane sau vegetariene.

1. Jennifer Lopez - este vegetariana convinsa, dar recunoaste ca ii lipseste untul, care dadea un gust mai bun mancarii.

2. Tobey  Maguire - cine ar fi crezut ca puternicul Spider Man este un vegan convins?

3. Joaquin Phoenix - s-a nascut intr-o familie care sustine un stil de viata eco. Este un militant convins al curentului vegan si, de-a lungul timpului, a chiar a refuzat sa apara in reclame pentru produse alimentare care contin carne.

4. Bryan Adams - decizia de a deveni vegetarian a pornit de la sustinerea infocata si extrem de activa pe care artistul a manifestat-o pentru programele si actiunile Greenpeace si PETA.

5. Woody Harrelson - este un militant activ pentru raw food diet, un stil pe care l-a adoptat cu mai bine de 25 de ani in urma.

6. Ellen DeGeneres - autoarea celui mai cunoscut selfie al anului a devenit vegana in 2008, pornind de la faptul ca iubeste prea mult animalele pentru a accepta ranirea lor. Inclusv meniul de la nunta ei a fost unul vegan.

7. Bill Clinton - a devenit vegan din motive de sanatate, dar a sustinut cu atata putere acest stil de viata incat a fost declarat de PETA Person of 2010.

8. Alanis Morissette - a renuntat la carne in 2009 si declara ca, odata cu consumul de carne, a scapat si de dureri si alergii.

9. Natalie Portman - este o vegana convinsa, din 2009. In 2011, in perioada sarcinii, a revenit la o dieta lacto-ovo-vegetariana, dar, dupa nastere, s-a intors la stilul vegan. 

10. Mike Tyson - cine ar fi crezut ca sportivul atat de controversat ar putea fi asociat cu o alimentatie vegana? Totusi, in 2010, Tyson a ales sa renunte la consumul de produse animale, ce-i drept si pe fondul unor probleme majore de sanatate, cauzate de abuzuri de droguri, care ii cauzasera probleme respiratorii si tensiune arteriala, printre multe altele.

11. Usher - a renuntat la carne in 2012 si a declarat ca incearca sa il determine si pe Justin Bieber sa adopte acelasi stil, dar, din pacate, fara succes.

12. Carl Lewis - daca va mai amintiti cursa din 1991, de la Campionatul Mondial, cand Lewis a realizat un nou Record Mondial, ei bine, sportivul a asociat in mod public acel rezultat cu trecerea recenta la o alimentatie vegana. De altfel, Lewis declara ca aceea a fost cea mai buna cursa din viata sa si ca rezultatul se datoreaza, fara urma de indoiala, regimului vegan.

13. Morrissey - celebrul muzician britanic este una dintre cele mai controversate celebritati. Este un militant extrem de puternic impotriva cruzimii fata de animale si declaratiile sale au starnit extrem de multe scandaluri. S-a declarat impotriva gradinilor zoologice si a circurilor, a comparat tragicul incident din Norvegia cu ceea ce se intampla zilnic in marile lanturi de fastfood si, mai recent, a comparat alimentatia pe baza de carne cu pedofilia si cu genocidul.

Articole