Sarmale vegetariene

  • 100 de grame de soia granule
  • 50 de grame de hrisca
  • sare, piper, oregano, chimen, cimbru
  • verdeata proaspata
  • doua cepe mici
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 30 de foi de vita de vie

Foile de vita de vie se pun la oparit in apa fierbinte si sare. Se lasa la oparit doar atat cat ne trebuie pentru a deveni mai fragede.
Ceapa se taie foarte marunt, impreuna cu morcovul si cu ardeiul gras. Legumele se toaca marunt intr-o tigaie de inox. Este de ajuns sa adaugam 2-3 linguri de ulei de masline si cand toate legumele s-au incins, sa adaugam jumatate de cana de apa. Le lasam la innabusit cateva minute.

Separat lasam orezul sa se umfle in apa calda. Separat vom lasa hrisca la umflat, in apa rece pentru ca are nevoie de mai putin timp pentru a se umfla complet.

Soia granulata se pune la fiert in apa cu sare, piper si condimente. Cand este complet fiarte se strecoara, se scurge de apa si apoi se pune la calit impreuna cu legumele. Se adauga si orezul si se calesc toate pana cand orezul este semi-fiert.

La final se adauga hrisca si apoi se ia cate o foaie de vita de vie deja oparita si se umple cu acest amestec.
Intr-o oala larga se adauga frunze de vita de vie si apoi se adauga sarmalele pe care le-am inchis bine.
Se adauga cateva cani de apa cu suc de rosii si condimente. Acest amestec se adauga peste sarmale si se lasa la fiert in cuptor sau pe aragaz.



Pofta buna!




Aceasta reteta a fost votata de 4 ori



Retete