Mancarica de post cu verdeata

  • 200 gr de ceapa
  • 1 lingura de faina
  • 3-4 legaturi de marar
  • 3-4 legaturi de patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura de bulion
  • ulei
  • sare

Ceapa se curata si se toaca solzisori, ardeiul se curata si se toaca bucatele. Se pun la calit in putin ulei intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita. Se lasa la foc mic pana cand ceapa se inmoaie si devine sticloasa. Se adauga apoi faina, care se lasa sa se rumeneasca usor. Se stinge apoi cu o cescuta de apa. Se amesteca bine pana cand se dizolva eventualele cocoloase. Se mai pune circa 200 ml de apa. Se adauga verdeata tocata marunt si se lasa la fiert la foc mic inca 20-30 de minute. Se adauga bulionul dizolvat in putina apa, se sareaza si se pipereaza. Se da in clocot si se ia de pe foc. Se serveste rece, cu paine sau alaturi de friptura din carne de pui.




Aceasta reteta a fost votata de 3 ori



Retete