CIORBA DE CARTOFII CU CUS CUS

  • 1 kg jumate de cartofi
  • 2 cepe
  • 2 ardei capia
  • 2 morcovi
  • o telina mica
  • 2 rosii
  • condimente de legume 2 lingurite
  • bors 2 lingurite jumatate
  • apa 6 litri
  • chimen
  • patrunjel
  • piper dupa gust
  • 2 catei de usturoi
  • cus-cus 250 de grame
  • cimbru
  • 2 lingurite boia dulce
  • 2 linguri ulei

Se pune apa la fiert cu 2 linguri de ulei . Se curata ceapa ; morcovi; telina si ardei capia si se spala . Se taie marunt cepa ;morcovi se pun la fiert si telina se taie marunt cubulete se pune in ciorba ardei se taie marunt si se pun deoparte intr-o farfurie. Cartofii se curata se pun intr-un castron cu apa se spala bine fiecare cartof cu apa rece in 2 sau 3 ape. Se taie fiecare cartof in cubulete pe tocator se pun in apa rece apoi se pun in ciorba apoi punem ardei capia punem CONDIMENT DE LEGUME 2 LINGURITE jumate dupa 20 de minute punem rosile taiate cubulete .Mai fierbem 25 de munute la final punem cus cusul fierbem 10 minute punem boiaua; chimenul ;piperul; cimbrul;patrunjelul si catei de usturoi. La final se pune BORS 2 LINGURITE JUMATE este delicios am savurat cu pofta. Ador borsul magic cu cel mai bun bors din lume.




Aceasta reteta a fost votata de 2 ori



Retete