BAME CU CIUPERCI SI OREZ

  • ·         un usturoi verde  sau 3 catei de usturoi;
  • ·         o lingura de ulei de folarea soarelui;
  • ·         500 de grame de ciuperci taiate in doua daca sunt mici sau sferturi daca sunt mari;
  • ·         250 de grame de bame taiate in 2-3 bucati in functie de marime;
  • ·         250 de grame de orez;
  • ·         o jumatate de legatura de patrunjel;
  • ·         o pastaie de cardamom sau un varf de cutit de cardamom macinat;
  • ·         un varf de cutit de turmeric (sofran Indian/curcuma) macinat;
  • ·         sare.

Spalati usturoiul, bamele, ciupercile, patrunjelul, orezul. Puneti uleiul in wok(cratita), cand s-a incins puneti in el usturoiul tocat, il lasati sa se incalzeasca putin. Adaugati ciupercile si bamele spalate, curatate, taiate si orezul spalat(prefiert). Adaugati apa cat sa acopere legumele din cratita si un praf de sare. Acoperiti cu capacul si lasati sa fiarba. Daca nu achizitionati orez prefiert, il puneti sa stea in apa inainte cu cateva ore de preparare sau il puneti doar pe el in cratita 10 minute la fiert si apoi adaugati ciupercile si bamele. Dupa 20-25 de minute, in functie de intensitatea focului, adaugati turmeric, cardamon si patrunjelul spalat si tocat si opriti focul.
Puteti sa serviti mancarea cu o salata de mango sau orice alta  salata.



Aceasta reteta a fost votata de 3 ori



Retete