CIORBA DE FASOLE VERDE CU MORCOV SI CONOPID

 

·         Un bol de fasole verde pastai
·         conopida mica
·         Un morcov
·         Un pastârnac radacina
·         ceapa mica
·         1 lingura de ulei
·         jumatate de legatura de tarhon si o jumatate de legatura de patrunjel
·         Sare.

Spalati si curatati legumele. Se toaca ceapa, morcovul, radacina de pastârnac; se desfac buchetelele de  conopida si se taie fasolea in bucati mai mici.  
Se pune in cratita o lingura de ulei in care se adauga ceapa care se caleste putin. Se adauga apoi morcovul si pastârnacul tocat, se calesc foarte putin. Adaugati fasolea si adaugati apa peste ele cat sa le acopere si sa formeze ciobi?a. Se adauga sare. Când fasolea a început sa clocoteasca, adaugati conopida si mai lasati sa fiarba 20 de minute, in functie de intensitatea focului.
Se adauga tarhonul si patrunjelul tocat. Daca nu doriti sa adaugai ulei in ciorbita, puneti legumele în succesiunea aratata mai sus si le lasati sa fiarba, apoi adaugati tarhonul si patrunjelul.
 



Aceasta reteta a fost votata de 3 ori



Retete