Tarta cu gem de visine

  • margarina pentru prajituri 1 pachet de 250 gr
  • faina 500 gr
  • zahar 150 gr
  • esenta de portocale
  • razatura de lamie
  • vanilina pura
  • bicrbonat de sodiu 1/2 lingurita
  • sare 1 varf de lingurita
  • apa minrala 1/2 ceasca
  • gem de visine 1 borcan

Se spumeaza margarina cu zaharul, esentele, razatura, bicarbonatul, sarea si apa. Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza faina usor. Se ia treisferturi si se intinde intr-o tava care a fost tapetata cu margarina si faina si se baga la cuptor 10-15 min la o temperatura de 190 de grade. Se scoate din cuptor se pune gemul si se orneaza cu restul de aluat care intre timp a stat  la rece. Se mai baga la copt pt cca 10-12 min la o temp de 160 de gr ( pana devine aurie).  




Aceasta reteta a fost votata de 11 ori



Retete