Vinete impanate cu usturoi

  • 1 vanata mare
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • apa
  • suc de rosii
  • telina
  • patrunjel

 


Se spala vanata foarte bine, iar apoi se taie fasiute din coaja pe lungime astfel incat sa rezulte o vanata cu o dunga de coaja si una fara coaja. Taiem apoi vanata pe lungime in sferturi. Cele patru fasii le frecam cu sare si le lasam intr-o sita. Urmeaza ustuoiul care trebuie curatat, apoi taiat in fasiute subtiri. Cu ajutorul unui cutit facem gropite in vanata si bagam fasiutele de usturoi (dupa gust). Punem bucatile de vinete intr-o tigaie, iar uleiul trebuie sa fie incins. Dupa ce bucatile de vinete prind putina culoare, se scot pe o bucata de hartie absorbanta si le lasam sa se raceasca. Le asezam intr-un vas si adaugam un sfert de cana de suc de rosii amestecat cu jumatate de cana de apa, iar printre vinete adaugam crengute de patrunjel si telina. Punem vasul pe foc timp de 30 de minute, iar dupa primele 15 minute vom intoarce vinetele pe partea opusa. Apoi vasul se baga la cuptor la 200-220 grade pentru inca 10 minute.  

Pofta buna!




Aceasta reteta a fost votata de 14 ori



Retete