Orez cu urzici vii

  • 1 castron de urzici
  • 100 gr.orez
  • 50 ml.ulei
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei iute
  • 100 gr.masline
  • 4 catei de usturoi
  • 10 gr.ierburi aromate
  • sare dupa gust

Spalam bine urzicile si le punem la fiert cu apa rece, le lasam sa traga un clocot apoi oprim focul  clatim bine urzicile si le tocam marunt. Curatam ceapa, cateii de usturoi, jumatate de ardei capia si jumatate de ardei iute, ii tocam marunt si ii undim, asa cat fie fie aurii, apoi  adaugam urzicile peste ceapa prajita, sare dupa gust, ierburi aromate si 50 ml apa si lasam sa fiarba cateva minute la foc iute sa capete gust, apoi oprim focul. Spalam orezul si il punem la fiert cu apa si sare si adaugam cealalta jumatate de ardei capia si ardei iute tocate marunt si le fierbem bine, apoi lasam sa se racoreasca putin si asezam pe un platou cate ptin din toate.

Eu imi culeg primavara urzici vii proaspete pe care le fierb si le pun la congelator, asa am tot anul de pregatit bunatati familiei mele!

Aici veti gasi reteta-http://abetinazambeste.blogspot.ro/2014/03/orez-cu-urzici-vii.html?spref=fb




Aceasta reteta a fost votata de 110 ori



Retete