Mancare de linte cu ciuperci

  • 100 gr linte rosie
  • 1 conserva linte 
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • sare
  • piper macinat
  •  cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 150 ml supa de legume
  •  marar verde
  • usturoi
  • 100 ml vin alb , sec

Tocam ceapa julien , iar morcovul il spalam , il curatam si il radem pe razatoarea mare .Spalam bine lintea rosie , o scurgem . Scurgem lintea din conserva , o clatim , apoi o scurgem din nou .Punem ceapa si morcovul la calit intr-o lingura de ulei de masline . Cand incep sa se inmoaie adaugam usturoiul , il lasam sa isi elibereza aroma , apoi stingem cu vinul caldut si supa de legume . Punem lintea rosie scursa , foaia de dafin , cimbru , sare si piper si lasam sa fiarba 10 minute .Adaugam si lintea din conserva si lasam sa mai fiarba pana zeama scade suficient .Intre timp curatam ciupercile si le punem la calit in restul de ulei . Punem capacul 2-3 minute , apoi luam capacul si le lasam sa scada , amestecand ocazional . Cand este gata presaram sare , piper macinat si mararul tocat fin . Dam jos .Asezam in farfurii mai intai lintea , apoi punem ciuperci . Ornam cu fire de marar verde .




Aceasta reteta a fost votata de 29 ori



Retete