Boba-reteta filipineza

  • 1 kg.faina de grau,
  • 2 linguri de nuci macinate,
  • 1 cub de drojdie,
  • 2 linguri de alune macinate,
  • 1 varf de cutit de sare,
  • 1 pachet de seminte de susan (100 gr.).
  • 200 ml.ulei.

Cernem faina de grau intr-un vas si peste faina adaugam drojdia stinsa cu putina apa calduta si un varf de cutit de sare si framantam aluatul ,spre final adaugam 3 linguri de ulei si framantam pana obtinem un aluat elastic.Il indoim in doua si il framantam foarte bine si il tot impaturim in doua si framantam cam cinci minute ,apoi il lasam sa se odihneasca cel putin o ora.Impartim apoi aluatul in 10 bucati si facem o mingiuta dintr-o bucatica de aluat pe care o rotim in mana si o framantam foarte bine,apoi facem o gaura in mingiuta asa ca o posetica si introducem doua linguri de compozitie care a fost facuta din nuci macinate ,alune macinate si susan macinat ,toate amestecate.Strangam posetica foarte bine ,punem posetica cu gura in jos si o intindem cu sucitorul apoi o punem in tigaie la prajit in ulei incins sau le putem coace pe o tabla groasa.

Aici gasiti reteta-http://abetinazambeste.blogspot.ro/2014/03/boba-reteta-filipineza.html




Aceasta reteta a fost votata de 29 ori



Retete