Prajitura cu gem de prune de post

  • 10 linguri de apa
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de rom
  • faina cat sa iasa un aluat tare
  • 2 borcane de gem de prune de 400 gr
  • un pumn de miez de nuca
  • zahar pudra
     

Pasul 1: Intr-un bol se amesteca apa cu uleiul si zaharul. Se bat usor cu telul pana cand se topeste zaharul, se adauga praful de copt, esenta de rom si coaja de portocala. Faina se adauga treptat si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de degete. Se ia o bucatica mica de aluat, se pune intr-o punga si se baga in congelator timp de 10-15 minute.

Pasul 2: Miezul de nuca se pune intr-o tava si se prajeste timp de cateva minute, pana cand devine crocant. Dupa aceea, nuca se marunteste cu un cutit. Intr-un vas se varsa cele doua borcane de gem si se adauga nuca prajita si tocata. 

Pasul 3: Aluatul se intinde cu sucitorul, iar foaia rezultata se aseaza intr-o tava dreptunghiulara in care este pusa hartie de copt. Peste aluat se pune un strat uniform de gem de prune cu nuca. Intre timp, se scoate bucatica de aluat din congelator, se da pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara peste gem. 

Pasul 4: Se introduce tava in cuptorul incazit in prealabil si se tine la foc potrivit in jur de 30 de minute, pana cand capata o culoare aurie. La final, prajitura se scoate din cuptor si se orneaza cu zahar pudra. 

 

 




Aceasta reteta a fost votata de 9 ori



Retete