Mancare de ghebe cu mamaliguta

  • ghebe culese personal cat incap intr-un vas de 500g
  • un ardei gras taiat cubulete, un morcov dat prin razatoare
  • 2linguri ulei de susan
  • o ceapa taiata marunt
  • o cescuta suc de rosii cu pulpa
  • o cana de apa
  • piper

Uleiul cu 2 linguri de apa si ceapa taiata marunt se lasa 2 minute la foc mic apoi se adauga restul componentelor si se lasa la foc mic circa 20 minute. Separat pregatesc mamaliguta careia nu ii pun sare, pt aroma ii adaug unt de cocos o lingura. 

Eu nu pun sare pt ca e suficient de sarat sucul de rosii. De asemenea nu pun usturoi pt ca il utilizez foarte des in alte combinatii gen guacamole, noodles cu branza tofu si sos de rosii, cartofi la cuptor cu rozmarin, aproape in toate zilele il folosesc. 




Aceasta reteta a fost votata de 3 ori



Retete