lacto-vegetarian este tipul de nutritie vegetariana care include produsele lactate dar exclude ouale

Ciorba de conopida

  • o conopida mica (sau o jumatate de conopida)
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1/2 de ceapa rosie
  • patrunjel
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • cateva linguri de smantana
  • 1 galbenus
  • 2-3 lingurite de faina
  • cateva linguri de ulei de masline
  • sare si piper

  • Inainte de toate, se curata legumele si se taie: conopida se desface buchetele, morcovii se taie rondele, ceapa si patrunjelul se toaca,  iar cartofii se taie cubulete.
  • Intr-o oala (de cel putin 3-4 litri) se inabusa ceapa impreuna cu morcovii si cartofii pentru cateva minute. Pana se inmoaie putin.
  • Se adauga apoi cam 2-3 litrii de apa (atat cat doriti, in functie de cata ciorba doriti sa gatiti) si se adauga si conopida.
  • Se adauga apoi in ciorba sucul de lamaie, sare si piper dupa gust. Se lasa apoi sa mai fiarba ciorba de conopida la foc moderat, pana fierb legumele.
  • Intre timp, intr-un castronel, se amesteca smantana cu faina si galbenusul. Acest amestec serveste pentru a drege ciorbita, atunci cand au fiert toate legumele.
  • Asadar, cand legumele sunt fierte, se adauga amestecul cu smantana in ciorba, se amesteca bine si se stinge imediat focul. Se adauga acum si patrunjelul tocat.

Pofta buna!




Aceasta reteta a fost votata de 2 ori



Retete