lacto-vegetarian este tipul de nutritie vegetariana care include produsele lactate dar exclude ouale

Placinta cu spanac

  • 700 g spanac
  • 1 pachet foi de placinta
  • o ceapa mare
  • taiata marunt
  • 350 g branza telemea
  • 2 oua, 200 g smantana
  • 100 g unt topit
  • o legatura de marar
  • 4-5 linguri ulei
  • sare 

Intai calim ceapa cat sa fie translucida, iar peste ea vom pune spanacul bine spalat si taiat, in transe, asteptand sa se inmoaie prima transa pentru a o pune pe urmatoarea. Calim foarte bine spanacul pentru a extrage cat mai multa apa. Cand spanacul este gata, il lasam sa se raceasca putin apoi il amestecam cu branza telemea, smantana si ouale, mararul si un praf de sare daca este nevoie.Pregatim tava, ungand-o cu o pensula, cu unt topit si asezam foile de placinta in tava, in 4 straturi, ungand cu unt fiecare foaie in parte. Punem apoi 4 foi, fiecare foaie pe fiecare latura a tavii astfel incat jumatate de foie sa ramana in afara foii. Punem apoi umplura de spanac cu branza si inca 4 foi de placinta unse cu unt si impachem placinta cu foile care au ramas in afata tavii. Taiem foile in exces, ungem placinta cu unt si taiem placinta in bucati. Dam placinta la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 30-40 de minute. Pofta buna!

 

 

 




Aceasta reteta a fost votata de 5691 ori



Retete