lacto-vegetarian este tipul de nutritie vegetariana care include produsele lactate dar exclude ouale

Bulgarasi din spanac cu smantana si parmezan

  • 2-4 felii de paine, fara coaja
  • lapte
  • 250 g spanac crud
  • 1 lingurita faina
  • ulei
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • smantana
  • pesmet, optional
  • ulei si pesmet, pentru vasul termorezistent

Puneti feliile de paine la inmuiat, in lapte. 

Stoarceti bine, treceti-le prin masina de tocat carne si caliti in putin ulei incins, pana incepe sa se rumeneasca. Dati deoparte. 

Separat, pasati in blender spanacul curatat, spalat si scurs. 

Adaugati-l in craticioara de pe foc, in care ati rumenit faina in putin ulei incins. 

Caliti in continuare, amestecand mereu, circa 10 min. 

Luati de pe foc, inglobati painea calita, condimentati cu sare si piper, dupa gust si omogenizati bine. 
Formati bulgarasi, de marimea dorita, treceti-i prin pesmet (optional) si asezati-i intr-un vas termorezistent, uns cu ulei si tapetat cu pesmet.

Turnati peste ei, smantana, uniform si din belsug si dati la cuptorul incins pentru aproximativ 15 min, la foc potrivit. 

Inainte cu 5 min de a fi gata, presarati parmezan ras si dati din nou la cuptor, sa se gratineze. 

Serviti portionat, cat este cald.




Aceasta reteta a fost votata de 0 ori



Retete