lacto-vegetarian este tipul de nutritie vegetariana care include produsele lactate dar exclude ouale

Spuma de avocado si nuca de cocos cu sos salsa cu nuci de Macadamia si nuci de Brazilia

  • 2 foi gelatina
  • 2 fructe avocado mari
  • 3 linguri zeama de limeta
  • 2 linguri nuca de cocos rasa
  • 75 ml lapte de cocos
  • 1 teaca mare de chili rosu
  • 100 ml smatana(pentru frisca)
  • 1 gogosar murat pentru decor
  • 80 gr nuci de Brazilia
  • 80 gr nuci de Macadamia
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 3 linguri parmezan ras
  • 3 linguri sos de chili
  • 100 linguri branza ricotta
  • sare si piper

4 adancituri ale unei tavi de briose (sau alte forme mici asemanatoare) se umezesc si se captusesc cat mai neted posibil cu folie de plastic. Se aseaza apoi fasii fine de gogosar, intr-un model decorativ. Pulpa de la 1 ½ fructe avocado se transforma intr-un piure, se adauga nuca de cocos si o parte din laptele de cocos si se sareaza. ¾ din teaca de chili se taie in fasii fine si se amesteca de  asemenea cu piureul.

Gelatina pusa la inmuiat in apa rece se stoarce, se incalzeste restul de lapte de cocos si se dizolva in el gelatina. Se incepe prin a amesteca cateva linguri de piure cu gelatina, apoi se incorporeaza si restul. Smantana de frisca se bate bine si se incorporeaza cu grija. Se umplu formele cu compozitie si se pun la rece pentru cateva ore. Nucile se toaca (mai mare), iar restul tecii de chili se toaca fin. Jumatatea ramasa de avocado se zdrobeste ?i se amesteca cu zeama de lamaie; se incorporeaza parmezanul, ricotta si sosul de chili. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se rastoarna tortuletele de spuma si se servesc cu salsa. 




Aceasta reteta a fost votata de 7 ori



Retete