lacto-vegetarian este tipul de nutritie vegetariana care include produsele lactate dar exclude ouale

Rosii umplute

  • 6 rosii 
  • 150 gr orez cu bob rotund
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml ulei extravirgin de masline
  • pesmet 
  • sare, piper

Se taie rosia in partea unde a fost codita,se scoate miezul cu semintele,se sareaza si se aseaza cu gura in jos sa se scurga.In acest timp,ceapa taiata marunt se prajeste in ulei,impreuna cu morcovul ras,se adauga orezul si,cand incepe sa se rumeneasca ,se stinge cu supa de zarzavat sau apa. Se lasa sa dea 2-3 clocote,se adauga miezul rosiilor tocate si zeama (nu neaparat tot) se adauga sare,patrunjelul. Important este ca compozitia finala sa fie putin zemoasa.Se umplu rosile,se aseaza intr-o cratita si se toarna deasupra sosul facut din apa,ulei,sare, rosile curatate de pielta si tocate marunt, tinute pe foc maxim 10 minute.Deasupra rosiilor se presara pesmetul si se dau la cuptor 15 - 20 min la foc mic. Se servesc calde!




Aceasta reteta a fost votata de 63 ori



Retete