ovo-lacto-vegetarian este tipul de nutritie vegetariana care include atat produsele lactate, cat si ouale

Mancare de spanac

  • spanac (cam 750gr – 1kg., daca este proaspat)
  • 2-3 catei de usturoi
  • lapte (cam 1/2 de litru, chiar mai putin)
  • 1/2 de ceapa
  • 2-3 lingurite de faina
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

  • In primul rand, se fierbe spanacul. Daca este proaspat, se spala bine frunzele, in 2-3 ape. Se pun apoi frunzele la oparit vreo 2 minute, se scot din apa si se lasa la racit.
  • Intre timp se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul, sa fie pregatite, iar apoi se toaca spanacul cat de marunt posibil. Sau se da prin blender, cum preferati.
  • Intr-o cratita se caleste ceapa in uleiul de masline. Se adauga apoi spanacul deasupra si se caleste si acesta vreo 2-3 minute.
  • Se adauga apoi lapte cat sa acopere spanacul si se lasa la fiert cateva minute, amestecand din cand in cand.
  • Intre timp, daca doriti, pentru ingrosarea mancarii, se prepara un amestec din cateva lingur de lapte (sau cam 1/3 de pahar) si faina. Se amesteca bine sa nu fie cocoloase. Acest amestec se toarna in mancarica de spanac si se lasa sa mai dea 1-2 clocote.
  • Se adauga sare si piper bineinteles, dupa gust, si se serveste cu smantana. Si oua ochiuri.



Aceasta reteta a fost votata de 0 ori



Retete