ovo-lacto-vegetarian este tipul de nutritie vegetariana care include atat produsele lactate, cat si ouale

Tort Kinder

  • crema alba:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca

 

  • crema neagra:
  • 250 gr unt gras
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr cacao
  • 200 gr zahar pudra
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 1 pliculet de vanilie
  • 2 linguri coniac

 

  • blaturile:
  • 240 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 90 gr cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 vf cutit sare
  • 100 ml ulei
  • 300 ml iaurt gras
  • 10 linguri cafea tare si fierbinte 
  • 3 oua
  • 1 esenta vanilie
  • zeama de lamaie

Crema alba:

Punem frisca pe foc mic si cand ajunge la punctul de fierbere adaugam ciocolata rupra bucatele si amestecam continuu pana la omogenizare. Se lasa la racit sa ajunga la temperatura camerei dupa care se da la frigider cel putin cateva ore sau pana a doua zi. Dupa ce s-a intarit o batem cu mixerul si incorporam mascarponele care a fost si el mixat separat. Ambele creme trebuie sa fie la aceeasi temperatura, adica reci, pentru a nu se taia crema.

Crema neagra:

Untul trebuie sa fie taiat cubulete si scos de la frigider cu cateva ore inainte. Ciocolata rupta bucatele se pune intr-un vas si se topeste 1 min la microunde dupa care se scoate, se amesteca bine si se ma da 1 min pana la topirea completa. Untul moale se bate cu zaharul pudra cernut pana devine pufos, atentie, aceasta operatiune dureaza. Pentru a se topi zaharul avem nevoie de rabdare si un mixer bun, pentru a nu se arde trebuie sa facem pauze. Adaugam apoi cacaoa cernuta si mai mixam 1-2 min. Incorporam ciocolata topita care e la temperatura camerei si dupa amestec adaugam si vanilia. Punem  frisca lichida (tot la temperatura camerei), coniacul si mixam pana devine o crema fina. Dam cremele la rece.

Blaturile:  

Toate ingredientele se scot in bucatarie de seara, mai putin cafeaua care trebuie sa fie fierbinte. Amestecam ingredientele uscate cu telul. Batem ouale impreuna cu zama de lamaie, dupa ce le-ai facut spuma adaugi uleiul cate putin apoi urmeaza iaurtul si vanilia. Torni ingredientele lichide peste cele solide si amesteci usor. La sfarsit adaugi cafeaua fierbinte si spuma pastrata. Din acest aluat trebuie sa coacem 3 blaturi in tava de 21 cm. Dupa vreo 30 de min nu mai mult facem testul cu scobitoarea, daca in mijloc e gata inchidem focul si-l scoatem ca sa nu se usuce prea tare.




Aceasta reteta a fost votata de 1 ori



Retete