ovo-lacto-vegetarian este tipul de nutritie vegetariana care include atat produsele lactate, cat si ouale

Budinca de conopida

  • 1 conopida medie
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 4 oua
  • 150 g. de faina
  • 11 linguri de ulei
  • 550 ml. lapte
  • 550 ml. supa in care au fiert legumele
  • 200 g. de cascaval ras
  • sare

 Se curata morcovii si se taie rondele (grosime cam 1 cm.); se curata cartofii si se taie cubulete; se separa conopida in buchetele. Se pun la fiert morcovii si cartofii in apa cu sare, iar conopida se adauga cam cu 15 minute inainte ca morcovii si cartofii sa fie fierti. Cand sunt fierte, legumele se pun la scurs intr-o sita, pastrandu-se 550 ml. de supa.

Se incinge uleiul intr-o cratita. Se da focul mic si se pune faina. Se amesteca bine. Se adauga treptat supa. Se amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase. Apoi se adauga laptele, tot treptat.

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare. Se incorporeaza prin rasturnare in ciulama.
Se adauga galbenusurile si cascavalul in compozitie si se amesteca bine. Se adauga legumele fierte si se incorporeaza in compozitie prin rasturnare. Se da cratita la cuptorul preincalzit pana ce budinca capata o crusta aurie (cam 1 ora).




Aceasta reteta a fost votata de 2 ori



Retete