ovo-lacto-vegetarian este tipul de nutritie vegetariana care include atat produsele lactate, cat si ouale

Fenicul si morcovi gratinati

  • 600 gr fenicul 
  • 250 gr smantana
  • 1 legatura ceapa verde 
  • 300 gr morcovi
  • 0.375 litri lapte
  • 500 gr cartofi
  • 2 oua
  • susan 
  • ulei de masline
  • piper negru macinat
  • sare
  • putina lamaie
  • Daca se doreste: 250 gr branza sarata pentru gratinat

Se curata fenicul, morcovii si cartofii si se taie in felii subtiri.

Se unge o forma termorezistenta cu ulei de masline si se presara cu susan. 

Se pregateste un sos din smantana, oua, piper, sare si putina lamaie. Se incorporeaza ceapa verde tocata fin (inclusiv coditele verzi!).

Fenicul, morcovii, cartofii se aseaza in forma in straturi degajate, iar deasupra se distribuie in mod uniform sosul. Se coace cca. 45 de minute in cuptorul preincalzit, la 180o – 200o.

 

Daca se doreste, inainte de coacere se poate presara totul cu branza Gruyere rasa, pentru a se obtine un preparat mai crocant. Ca garnitura se potriveste o salata verde proaspata.




Aceasta reteta a fost votata de 11 ori



Retete