ovo-lacto-vegetarian este tipul de nutritie vegetariana care include atat produsele lactate, cat si ouale

Negresa cu fructe de padure

  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri lapte (vegetal)
  • 4 linguri ulei
  • 350 gr zahar
  • 4 oua de casa
  • 140 gr faina
  • un varf lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50 gr cacao
  • 200 gr fructe de padure congelate, proaspete sau facute sos (amestecate cu zahar si lasate la foc mic pana scade apa)

Ciocolata se rupe in bucati si se pune la topit pe foc mic impreuna cu zaharul si putin lapte.

Dupa ce s-a topit se adauga ouale, pe rand, amestecand bine cu telul dupa fiecare ou. Se adauga uleiul si se mixeaza.

Faina se amesteca cu bicarbonat si cu cacao si se adauga peste ciocolata.

Se mixeaza bine si se adauga fructele, se amesteca din nou, apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, intr-o tava cu hartie de copt (tava de 20x30 cm), pentru 30-40 de minute. 

Se poate servi cu branza de vaci cremoasa sau cu iaurt grecesc.

Este fina, cremoasa si bogata in ciocolata. 




Aceasta reteta a fost votata de 11 ori



Retete