vegan este tipul de nutritie care exclude din alimentatie si stil de viata toate produsele derivate din animale: oua, produse lactate, miere, lana, matase, piele etc.

Legume crocante la cuptor

  • 4 morcovi mari
  • 4 radacini de pastarnac
  • 4 cartofi
  • 1 telina potrivita
  • 100g ulei
  • 1 lingura zahar
  • 1 lamaie
  • 2 fire rozmarin
  • sare si piper
  • mustar

Se spala bine legumele si se taie in bastonase de grosimea unui deget, nu mai subtiri.
Se pun intr-un castron si se presara cu sare si piper.
Se rade coaja lamaii pe razatoarea mica si se stoarce apoi de zeama.
Se pune in zeama de lamaie coaja rasa, se adauga zaharul si, dupa ca acesta s-a topit, se pune uleiul, mustarul si rozmarinul, tocat marunt.
Se amesteca bine si se toarna sosul format in castron, peste legume.
Se amesteca bine, se acopera castronul cu folie de plastic si se pune intr- un loc cald 30 minute (pe calorifer sau pe un geam la soare).
Se pun apoi legumele impreuna cu sosul din castron intr-o tava intinsa si apoi se
pune tava in cuptorul incins.
Se coc legumele la foc iute pana cand se patrund si se rumenesc bine, devenind astfel crocante.




Aceasta reteta a fost votata de 0 ori



Retete