vegan este tipul de nutritie care exclude din alimentatie si stil de viata toate produsele derivate din animale: oua, produse lactate, miere, lana, matase, piele etc.

Gem de smochine

  • 1 kg smochine verzi/negre
  • 700 g zahar
  • 1 baton de scortisoara (3 cm)
  • 1 lingura cacao
  • 4-5 cuisoare
  • 1 mar verde
  • 1/2 lamaie medie (doar sucul)

  • Curatam coaja smochinelor, le taiem in bucati si le punem intr-un vas. Adaugam sucul de lamaie, marul taiat in 4 (curatat de samburi si codita, dar  cu tot cu coaja) zaharul, batonul de scortisoara si cuisoarele (va recomand sa puneti cuisoarele intr-un saculet de in special pentru condimente pentru ca va trebui sa le indepartam dupa fierbere).
  • Amestecam bine si punem smochinele in frigider pentru 5-6 ore.
  • Punem gemul de smochine pe foc mic si il fierbem cca 30 minute, apoi adaugam cacaua si amestecam bine (cacaua scoate in evidenta gustul smochinelor si coloreaza frumos gemul).
  • Fierbem gemul de smochine inca 30-40 de minute, pe foc mic (eliminam spuma formata la suprafata) si, inainte de a stinge focul, facem proba picaturii. Picuram pe o farfurie foarte rece putin gem. Daca picaturile isi pastreaza forma, stingem focul, daca nu, il mai fierbem inca 5-10 minute si repetam testul.



Aceasta reteta a fost votata de 2 ori



Retete