vegan este tipul de nutritie care exclude din alimentatie si stil de viata toate produsele derivate din animale: oua, produse lactate, miere, lana, matase, piele etc.

Supa de dovleac

  • 400 g dovleac la cuptor sau o conserva de piure de dovleac
  • 700 ml supa de legume (preparata in casa sau din cub)
  • un cartof rosu, taiat in cubulete
  • un ardei gras curatat de seminte si membrana, taiat cubulete
  • 200 g telina
  • o ceapa rosie, curatata si taiata cubulete
  • 3 linguri unt din seminte de dovleac sau 3 linguri unt de caju
  • o banana, taiata feliute
  • un mar mic, decojit si taiat in cubulete
  • sare, dupa gust
  • paprika, dupa gust
  • frunze de patrunjel proaspat
  • seminte de dovleac decojite si prajite

Se pun toate ingredientele (in afara de banana, mar si paprika) intr-o oala. Se acopera si se lasa la fiert pe foc mediu in jur de 20 de minute, pana ce legumele se inmoaie. In ultimele 5 minute de fierbere se adauga banana, marul si paprika. Supa se da prin blender pentru a ajunge la o consistenta cremoasa. Inainte de a servi, asezonati supa cu sare dupa gust. Ornati cu frunze de patrunjel si seminte de dovleac.




Aceasta reteta a fost votata de 0 ori



Retete