vegan este tipul de nutritie care exclude din alimentatie si stil de viata toate produsele derivate din animale: oua, produse lactate, miere, lana, matase, piele etc.

Tort raw cu ciocolata, fistic, lime si frisca de cocos

  • 110 grame alune de padure hidratate 4 ore
  • 50 grame fistic hidratat 4 ore
  • 70 grame caju hidratat 4 ore
  • o jumatate de lingurita seminte de mac
  • 3 lingurite cu varf de cacao
  • 2 lime
  • 9 lingurite de ulei de cocos
  • 1 nuca de cocos verde
  • 10 curmale fara sambure hidratate 4 ore
  • 3-4 physalis
  • 2 pastai de vanilie
  • o jumatate de lingurita de seminte de susan negru

Pentru crema de ciocolata: se amesteca in robotul de bucatarie cu lama in S alunele de padure, 3 lingurite de cacao, continutul pastaii de vanilie, 5 curmale, 4 lingurite ulei de cocos, putina apa de cocos din interiorul nucii de cocos.

Pentru crema de fistic: se amesteca in robotul de bucatarie cu lama in S fisticul, apa de nuca de cocos, 2 lingurite ulei de cocos, 2 curmale. La sfarsit, cand s-a obtinut crema, se adauga macul si se amesteca cu o lingurita.

Pentru crema de lime: se amesteca in robotul de bucatarie cu lama in S caju, 3 curmale, coaja rasa de la o lime, zeama de la o lime, continutul pastaii de vanilie, apa de nuca de cocos si 3 lingurite de ulei de cocos.

Pentru frisca din nuca de cocos: toata pulpa din interiorul nucii de cocos verzi se scoate cu o lingurita, se pune in blender impreuna cu apa de nuca de cocos, cat sa o acopere sau chiar mai putin si se mixeaza pana se obtine o pasta care curge.

Toate cele 3 creme se intind in straturi in ordinea dorita si sub forma dorita, frisca din nuca de cocos se toarna pe margini sau pe toata suprafata tortului, se orneaza cu susan negru si cu physalis.

Tortul raw se lasa la frigider minim 8-12 ore pentru intrepatrunderea aromelor.

Enjoy by AromaVerde.ro!




Aceasta reteta a fost votata de 0 ori



Retete