vegan este tipul de nutritie care exclude din alimentatie si stil de viata toate produsele derivate din animale: oua, produse lactate, miere, lana, matase, piele etc.

Tort de cocos cu mure si portocale

BLAT :

  • Nuci romanesti 250gr
  • Migdale 150gr
  • Unt de cocos razuit cat sa se lege compozitia 
  • Scortisoara nucsoara  cateo o lingurita 
  • Miera de salcam  sau "sirop de agave"
  • Portocale bucatele adaugate in aluat (deoarece mie imi plac sa fie cat mai mult cu fructe )

CREMA

       Dintr-un cocos se poate face frisca de cocos .Sucul din nuca cocos  se poate adauga la blat pentru aroma. Eu insa am preferat varianta mai usoara, am luat intr-un borcanel gata preparat pe care doar trebuia sa o mixez si sa adaug eventual un pic de miere de albina. Se orneaza crema cu ce fructe aveti la indemana .Eu am ales mure, portocale.

Se lasa la inmuiat nucile timp de 8 ore pe  timp de noapte . Se arunca apa de pe ele. Dupa care se adauga restul ingredientelor se mixeaza intr-un robot de bucatarie cu o lama "S". Se intinde intrun inel rotund destinat torturilor ajutand sa recapete forma corespunzatoare.

  Se adauga crema se intinde si se lasa la frigider timp de 30 minute sa se intareasca dupa care se orneaza cu fructe proaspete  ! 

  Fructele se pun la sfarsit ca sa nu piarda din proprietati stand la rece si la congelator .Tortul e de preferat sa se consume maxim in 48 de ore !

POFTA BUNA Va doresc!




Aceasta reteta a fost votata de 1 ori



Retete