vegan este tipul de nutritie care exclude din alimentatie si stil de viata toate produsele derivate din animale: oua, produse lactate, miere, lana, matase, piele etc.

Budinca Mayasa

  • Seminte de chia – 4 linguri
  • Lapte de soia – 27 linguri
  • Capsuni – 5-6 buc
  • Banane – 1/2 buc
  • Dulceata de coacaze – 2 linguri

Eu am folosit toate aceste ingrediente pentru ca am vrut sa ma joc cu culorile si pentru ca le-am avut la indemana. Altfel budinca mayasa este deseretul cu care te poti juca cum vrei si cat vrei in functie de ce ai in frigider si in camara. Ingredientul de baza sunt semintele de chia si ele sunt singurele de care ai nevoiemusai. Cantitatile folosite sunt pentru o persoana.


Am amestecat si am asteaptat…

Partea frumoasa este ca nu trebuie decat sa amesteci semintele de chia cu diverse lichide sau paste. Important de stiut este ca semintele de chia isi maresc volumul de 9 ori, cee ce inseamna ca de fiecare data sa foloseste raportul de 1/9 – la o lingura de seminte de chia se adauga 9 linguri de lichid.

  1. Pentru primul strat al budincii am amestecat intr-un bol 3 linguri de seminte de chia cu 27 linguri de lapte de soia cu aroma de vanilie. Si le-am lasat sa se intrepatrunda 20-25 de min. Dupa care am turnat compozitia in pahar si am tinut la frigider inca pe atat ca sa se intareasca bine primul strat.
  2. Pentru al doilea strat am pasat 1/2 de banana si 4 capsuni cu blenderul vertical. Compozitia obtinuta am amestecat-o cu 1/2 lingura seminte de chia si le-am lasat la umflat 20 min. Am turnat semintele umflate cu aroma de capsuni si banane peste stratul de semintele umflate cu lapte de soia si am lasat la frigider inca 20 min.
  3. Pentru al treilea strat am amestecat 2 linguri de dulceata de coacaze raw cu 2 linguri de apa si 1/2 lingura de seminte de chia. Timp de umflare – 20 min la temperatura camerei.
  4. Peste al doilea strat am pus un rand de capsuni taiate feliute si am aranjat si capsuna decorativa pe marginea paharului, astfel incat cel de-al 3-lea strat cu dulceata de coacaze sa se muleze perfect pe capsuna si spatiul ramas liber in pahar. E voila! Budinca mayasa finalizata am mai tinut-o  la frigider peste noapte (dar e suficient sa fie tinuta si 30-40min) ca sa se intrepatrunda toate aromele bine si sa se prinda budinca bine de tot.Aceasta reteta a fost votata de 67 oriRetete