vegan este tipul de nutritie care exclude din alimentatie si stil de viata toate produsele derivate din animale: oua, produse lactate, miere, lana, matase, piele etc.

Tarta de dovleac placintar

          Ingrediente blat:

  • 2 cani miez de nuca romaneasca
  • 2 cani stafide

    Ingrediente umplutura:

  • 6-7 cani de dovleac placintar taiat cubulete
  • ¼ cana ulei de cocos
  • 3-5 lg de miere
  • 1 lgt scortisoara
  • ½ lgt cuisoare
  • ½ lgt nucsoara
  • ½ lgt ghimbir razuit

    Ingrediente crema:

  • 1 cana caju
  • ¼ cana lapte de nuci
  • 3 lg miere
  • ¼ lgt sare
  • ¼ lgt scortisoara
  • ¼ lgt ghimbir razuit
  • 2 lg ulei de cocos
  • Miezul de la o pastaie de vanilie

          Mod de preparare blat:

  • Nucile se hidrateaza 8 ore;
  • Se mixeaza in robotul de bucatarie nucile si stafidele pana se maruntesc si se formeaza bulgari lipiciosi;
  • Se pune compozitia intr-un recipient de tarte cu fundul detasabil si se preseaza uniform;
  • Se pune la frigider pana se realizeaza umplutura si crema.

    Mod de preparare umplutura:

  • Dovleacul curatat si taiat cubulete se pune in robotul de bucatarie impreuna cu uleiul de cocos si restul ingredientelor si se mixeaxa pana compozitia devine cat de cat fina. Sa nu adaugati apa in robotul de bucatarie sau blender. Eu am facut greseala asta si a curs apoi putina zeama din tarta; daca aveti un blender vertical pentru a marunti compozitia este si mai bine;
  • Se pune umplutura in forma de tarta peste blat si se lasa la frigider cateva ore pana se intareste sau peste noapte.

    Mod de preparare crema:

  • Se blenduiesc toate ingredientele pana copozitia devine fina;
  • Se orneaza tarta cu crema.

Pofta buna!




Aceasta reteta a fost votata de 77 ori



Retete