Noua, veganilor ne pasa!

Un vegan nu este numai o persoana care isi ingrijeste starea de sanatate sau isi iubeste propriul organism. El se transforma si odata cu el isi transforma si propriul stil de viata intr-unul armonios, atat pentru el, cat si pentru ceea ce ne inconjoara.

Numarul adeptilor regimului vegan a inceput sa creasca, oferind beneficii organismului si totodata un plus al acestui tip de dieta este scaderea in greutate. Mai mult de atat, afectiunea fata de animale este un alt motiv pentru care oamenii au inceput sa imbratiseze veganismul.

La fel ca in celelalte tipuri de alimentatie vegetariana, trebuie sa tinem cont de anumite reguli si sfaturi pentru a ne asigura ca alimentatia noastra este una echilibrata. Lipsa de proteine ori de vitamina B12 poate fi una din problemel pe care le poti intampina, asa ca asigura-te ca organismul tau asimileaza aceste substante esentiale din surse vegetale. 

 

Specialistii recomanda suplimente nutritionale pentru cei care adopta un regim alimentar vegan.

 

Ce nu stiati! 

  • Suntem inteligenti si talentati: Probabil ati auzit de Natalie Portman, Lea Michele, Ellen DeGeneres, Alicia Silverstone, Alanis Morissett, Paul McCartney ori Brad Pitt. Toti sunt vegani. Mai presus de atat, Leonardo da Vinci spunea“My body will not be a tomb for other creatures.”
  • Nu avem deficienta de calciu. Stiati ca tarile care au cel mai mare consum de produse lactate au si cele mai multe cazuri de osteoporoza? Ciudat, nu? Proteinele de origine animala absorb calciul din oase.

 

Articole