Convinge-i pe cei mici sa consume legume

Piticul tau devine mofturos cand vine vorba de legume? Nu il forta, nici nu incerca sa-l convingi sa le consume. Avem cateva sfaturi utile pentru tine si micutul tau, astfel incat consumul de legume sa devina o placere pentru el.

Planteaza-le! Nimic nu este mai placut pentru un copil decat sentimentul de a culege roadele muncii sale. Alege cateva legume care nu necesita eforturi speciale pentru a le creste si lasa-l sa se implice. Ajuta-l sa le planteze, sa le ude si sa le creasca. Va fi foarte incatat sa vada intreg procesul, iar consumul de legume nu va mai fi un chin pentru el.

Topping de branza si sosuri. Daca copilul tau este un fan al lactatelor, atunci este momentul sa te folosesti de acest truc. Presara putina branza peste legume sau pur si simplu strecoara cateva legume in lasagna, iar el le va accepta mai usor.

Paseaza-le! De cate ori piticul tau "alege" si pune de o parte legumele, pe marginea farfuriei? Ei bine, cu siguranta nu aceasta este metoda potrivita sa-l faci sa le consume. Foloseste blender-ul sau paseaza legumele, iar apoi adauga-le in supa. Cel mic nici nu isi va dea seama ce a mancat!

Articole