Top 5 alimente care ne scapa de cancer

V-ati intrebat vreodata cu cat sansele de supravietuire ale unui vegetarian sunt mai mari decat ale unei persoane non-vegetariane? Un studiu facut de cercetatorii de la Universitatea Loma Linda din America au ajuns la concluzia ca mortalitatea in cazul vegetarienilor scade cu 12 % pe parcursul a 6 ani.

Desi cunoastem faptul ca dieta vegetariana are nenumarate beneficii, noi am selectat cateva alimente de care nu ne putem lipsi daca vrem sa mentinem sanatatea organismului nostru. Mai mult decat atat, principalul beneficiu al acestor alimente il reprezinta proprietatile miraculoase de a tine cancerul  la distanta, de a incetini ori stopa procesul de dezvoltare al acestuia.

  1. Ceaiul verde este un adevarat medicament, oprind procesul de dezvoltare al cancerului. Ceaiul verde este un puternic antioxidant, are un continut ridicat de polifenoli si totodata, in urma acestor studii s-a dovedit faptul ca ceaiul verde sporeste efectele radioterapiei asupra celulelor canceroase.
  2. Ghimbirul are proprietati anti-inflamatorii puternice, iar curucama are proprietati vindicative extraordinare, stopand evolutia cancerului si totodata distrugand celulele canceroase.
  3. Legumele din familia cruciferelor (broccoli, varza, conopida) contin elementul miraculos, seleniu si de asemenea, acestea joca un rol important in lupta impotriva cancerului.
  4. Ciocolata cu un continut mai mare de 70% de cacao poate face minuni, fiind un bun remediu impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului.
  5. Usturoi, ceapa si praz. In ultima vreme au fost facute foarte multe studii privind proprietatile anti-cancer ale usturoiului, astfel s-a dovedit ca acesta are puteri miraculoase in cazul cancerului digestiv. De asemenea, studiile au demonstrat ca consumul de ceapa, usturoi si praz ne fereste de cancer in general.








Articole